Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-08@03:27:23 GMT

تئاترهای بومی یکی از ارکان گردشگری پایدار است

تاریخ انتشار: ۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۱۷۱۳۹۳

تئاترهای بومی یکی از ارکان گردشگری پایدار است

اصفهان - رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان گفت: تئاترهای بومی یکی از ارکان گردشگری پایدار است که جزو برنامه های هفته اصفهان قرار گرفته است.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد عیدی پیش از ظهر شنبه، در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: نگاهی که اکنون در شورای شهر وجود دارد این است که از نظر صنعت توریسم نمی توانیم توسعه اقتصادی داشته باشیم بلکه از بعد گردشگری پایدار به اقتصادی پایدار دست می یابیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه تئاتر بومی در راستای گردشگری پایدار به اجرا گذاشته می‌شود، بیان داشت: اجرای تئاترهایی با شاخص طنز در چهارباغ با ۲۰ موضوع مختلف و روایتگری امیر قلی امینی برای اصفهان‌شناسی، از برنامه‌هایی است که این کمیته برای هفته فرهنگی اصفهان در نظر دارد.

رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان گفت: تعداد برنامه‌های هفته فرهنگی، ۶۲ مورد است و در حوزه مناطق نیز شامل ۱۰۱ برنامه می‌شود اما امیدواریم برنامه‌های شهری و محله‌محور هفته فرهنگی را تشکل‌ها و مؤسسات خیریه برگزار کنند.

اصفهان در حوزه فرهنگ، جهان شهر است

وی گفت: اگر بخواهیم شهر فرهنگی تحقق پیدا کند، لازم است سه شاخصه انسان‌محوری، زیست‌محوری و پایداری تحقق یابد، به همین دلیل، سیاست‌های در نظر گرفته‌شده شهرداری، منطبق با این شاخصه‌ها است چراکه اصفهان در زمینه فرهنگ، کلان‌شهر نیست، بلکه جهان‌شهر است.

عیدی اضافه کرد: تلاش داریم در هفته فرهنگی اصفهان برنامه‌هایی را در راستای ایجاد و افزایش نشاط اجتماعی و کاهش آسیب‌ها در دستور کار قرار دهیم.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه خشکی زاینده‌رود سبب افسردگی اجتماعی می شود و از آنجایی‌که افسردگی مانع خلاقیت و زمینه‌ساز آسیب اجتماعی است، لازم است در راستای احترام به حقوق شهروندی، برنامه‌ها را به‌گونه‌ای ارائه دهیم که ضمن اینکه سبب نشاط اجتماعی باشد، همه شهروندان بتوانند از آن‌ها استفاده کنند و در کمترین زمان بتوانیم به این نتیجه برسیم.

رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان اظهار کرد: افزایش خلاقیت اجتماعی یکی دیگر از رویکردهای هفته فرهنگی است که اگر بخواهیم نخبه‌پروری کنیم، لازم است در زمینهٔ فرهنگ به‌صورت کارشناسی پیش رویم. از آنجایی‌که همه توجه‌ فرهنگ، به فرهنگ فاخر و عامه است، تلاش کرده‌ایم همه گروه‌ها از جمله معلولان را مورد توجه قرار دهیم، چراکه هرچه به فرهنگ و مسائل اجتماعی توجه شود، اثربخشی در این زمینه هم بیشتر می‌شود. در همین راستا لازم است نهادهای خیریه، سمن‌ها و نهادهای مدنی را مؤثرتر کنیم.

وی ادامه داد: از نظر جغرافیایی، برنامه‌ها شامل دو رویکرد شهری به معنای عام و محدوده‌های محروم فرهنگی و تاریخی است. به همین خاطر، مکان‌های پر ازدحام و محور ستون فقرات شهری را درگیر برنامه‌ها کرده‌ایم. حتی سعی بر این است که مترو هم از این فضا دور نماند. در همین راستا لازم است برنامه‌ها عرصه‌محور باشند، مگر برنامه‌های ویژه‌ای که نیاز به فضاهای گسترده‌ای دارند. با این‌وجود قرار است برنامه‌ها در سطح شهر برگزار شود.

موزه عصارخانه شاهی در اصفهان افتتاح می شود

عیدی ادامه داد: برای بزرگداشت استاد کیهان با آموزش‌وپرورش، برای بزرگداشت دکتر ارچنگ با اتاق بازرگانی و برای ویژه‌برنامه بزرگداشت امیر قلی امینی با حوزه مطبوعات همکاری کرده‌ایم و امیدواریم در سال‌های بعد، این رویدادها به رویداد فرآیند محور تبدیل شود.

وی افزود: رویکرد دیگری که مورد توجه است، برجستگی هویت اصفهان است، آن‌هم در حوزه محلات و کلان‌شهر است در این راستا، اکران فیلم‌هایی را با شبکه اصفهان هماهنگی کرده‌ایم. افزون بر آن، در حال برنامه‌ریزی نمایش‌واره دستگاه موسیقی را که اجرای آن مربوط به معاونت فرهنگی است، هستیم.

رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان ادامه داد: نقالی و رونمایی از نمایش‌های محلی و خیابانی با موضوع تندیس‌های همان خیابان در راستای اصفهان‌شناسی را هم در دستور کار داریم. رویکرد چهارم، رویکرد محیط‌ زیست است،

وی در رابطه با برنامه‌های قالبی گفت: در قالب افتتاحیه هفته فرهنگی اصفهان، افتتاحیه موزه عصارخانه شاهی و افتتاح خانه سلامت با موضوع سلامت را خواهیم داشت که این برنامه‌ها، مدت‌ها پیش شکل‌گرفته و اکنون آماده بهره‌برداری است.

عیدی در زمینهٔ تصدی‌گری و اقتصاد گفت: لازم است در چرخه فرهنگ و مردم اثرگذار باشیم. فرهنگ یک مقوله ساختاری است و کشورها و فرهنگ‌هایی می‌مانند که ظرفیت‌های بومی خود را به ظرفیت‌های جهانی تبدیل کنند.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۱۷۱۳۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رقابت شهرهای استان کرمان برای عنوان پایتخت کتاب ایران

به گزارش خبرنگار مهر، محسن روحی، صبح یکشنبه در گفتگو با خبرنگاران با بیان اینکه طرح انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران با هدف توسعه عدالت فرهنگی و ترویج کتابخوانی در سطح کشور برگزار می‌شود گفت: طرح انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران از برنامه‌های ترویجی معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با موضوع فرهنگ کتاب و کتابخوانی است که با هدف توسعه عدالت فرهنگی و ترویج کتابخوانی در سطح کشور برگزار می‌شود.

وی افزود: برنامه‌های هر شهر که در زمینه ترویج کتابخوانی با همکاری دستگاه‌ها و نهادهای دولتی و غیردولتی تدوین و با امضای شهردار، فرماندار و رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ارائه شود، قابلیت شرکت در طرح پایتخت کتاب ایران را دارد.

روحی، اهداف این برنامه را کمک برای دستیابی به توسعه پایدار و عدالت فرهنگی، تقویت و انسجام‌بخشی به توسعه فعالیت‌های اجتماعی محور فرهنگی در شهرها با محوریت کتاب و کتابخوانی، کشف، جذب، ساماندهی و بهره‌گیری از امکانات و ظرفیت‌های مادی و معنوی برای ترویج کتابخوانی، تقویت برنامه‌ریزی و نگاه به آینده و حمایت از فعالیت‌های داوطلبانه مشارکتی و جهادی در حوزه ترویج کتابخوانی عنوان کرد.

وی افزود: تناسب فعالیت‌ها با آئین‌های بومی و ارزش‌های دینی و ملی، طراحی برنامه‌ها به طور ویژه برای پایتخت کتاب ایران، تأثیر پایدار در ارتقای سطح فرهنگ کتابخوانی، مشارکت مردمی و پشتیبانی شرکت‌های تجاری و دستگاه‌های اجرایی، نوآوری در محتوا و شیوه اجرا و استفاده از فضای مجازی از ویژگی‌های کلی برنامه‌های ارسالی شهرها به دبیرخانه این جشنواره است.

روحی، با تأکید بر استفاده از ظرفیت فضای مجازی برای اجرای برنامه‌های کتابخوانی و شبکه‌سازی گفت: مشارکت مردمی و استفاده از ظرفیت سرمایه‌های اجتماعی، فرهنگی، هنری و فکری موضوعی است که در انتخاب پایتخت کتاب ایران از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

کد خبر 6097248

دیگر خبرها

  • تصویب طرح پهنه بندی حریم مشهد برای اولین بار در شورای‌عالی شهرسازی و معماری
  • سمنان میزبان جشنواره «تاسکا» شد
  • مسئولیت‌های اجتماعی نفت را به حوزه فرهنگ بوشهر تزریق می‌کنیم
  • هفته فرهنگی فریدن برگزار می‌شود
  • افتتاح نمایشگاه نقشه‌‌های تاریخی خلیج‌فارس و عروسک‌های بومی اقوام ایرانی
  • افتتاح دو نمایشگاه نقشه های تاریخی و کهن خلیج فارس و عروسک های بومی اقوام ایرانی
  • تصویب اولویت‌های اساسی در حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی گیلان
  • افتتاح دو نمایشگاه نقشه های تاریخی و کهن خلیج فارس و عروسک های بومی اقوام ایرانی برای اولین بار در خوزستان
  • رقابت شهرهای استان کرمان برای عنوان پایتخت کتاب ایران
  • از پاسداشت زبان فارسی تا تجلیل از فعالان و کنشگران حوزه میراث‌ فرهنگی